Březnový infomejlík

V dnešním infomejlíku bych ráda poděkovala všem účastnicím besedy ve Kdyni za velmi pěknou atmosféru a přidávám slíbený recept na PEČENOU CIZRNU, která je výborná na zobání a s přehledem nahradí přesolené a mastné brambůrky.

Pečená cizrna

Já si většinou namočím cizrnu večer a nechám do druhého dne, kdy ji propláchnu, scedím a dám vařit do nové vody do tlakového hrnce společně s řasou Kombu pro lepší stravitelnost. Hrnec zavírám až poté, co seberu všechnu pěnu a vařím cca 30 – 40 min.

Pak cizrnu scedím, nechám osušit a nasypu na plech vyložený pečícím papírem, kde ji zakápnu troškou oleje a okořením podle chuti. Nejvíce chutná s grilovacím kořením od Sonnentoru a troškou chilli. Zajímavá chuť je i s provensálskými bylinkami nebo na sladko s medem a skořicí.

V troubě ji pečte tak 30 – 40 minut při 180 – 200°C. Pokud máte cizrnu sterilovanou v plechovce, můžete ji rovnou péci, ale ta čerstvě vařená je chutnější. Ještě připomínám, že jako všechny luštěniny se cizrna vaří v neslané vodě a solí se až po uvaření.

 

Od 6. 3. 2014 začíná ve Kdyni kurz hubnutí a změny zdravotního stylu ZAČNÍ JINAK. Prosím tedy všechny zájemce, aby se dostavili v 16.30 do Infocentra ve Kdyni. Na první schůzce si řekneme základní organizační věci, a pokud počasí dovolí, půjdeme se i projít s holemi. Kdo hole nemá a chtěl by je zapůjčit, prosím zavolejte mi do středy 5. 3. na tel. 603 449 629 a zároveň prosím všechny, kteří už vědí, že budou chodit, aby si domluvili na tento a příští týden termín na analýzu těla. Už se těším, až konečně začneme.

A poslední příjemná zpráva je od Country lifu, který pro Vás připravil opět jarní nákupy produktů za snížené ceny. 

Přeji Vám hezké slunečné dny, spoustu energie a chuti ke změně.

Přidat komentář