Zdravější forma tolik oblíbených hranolek vhodná pro všechny metabolické typy.

http://www.receptyzameriky.com/#!Zdrav-cuketov-hranolky/c12r2/1

Cuketové hranolky jsou zdravou náhradou za ty klasické. (A jsou opravdu dobré!) Obsahují jen zlomek tuků a kalorií. 

Z uvedeného množství vytvoříš 4 porce zhruba za 35 min.

Co je potřeba sehnat:

  • Řepkový nebo olivový olej (ideálně ve spreji)
  • ½  šálku celozrnné mouky

  • ½  šálku hladké mouky

  • 2  lžíce kukuřičné mouky

  • 1 lžička soli

  • ½ lžičky čerstvého mletého pepře

  • Vaječný bílek na obalení

  • Asi tři střední cukety, které nakrájíš na větší hranolky.

A jdeme kuchtit:

        Předehřej si troubu na 200°C. Plech postříkej nebo vytři olejem, použít také můžeš pečící papír.

  • Všechny mouky + sůl a pepř vysyp do velkého uzavíratelného sáčku.  Cuketu vykoupej ve vaječném lehce rozšlehaném bílku.  Vhoď  hranolky do sáčku a teď třeseme J Pokud máš cuketu v sáčku již obalenou, vylož všechny kousky na plech.

  • Plech umísti na střed trouby – 10min. Po deseti minutách hranolky otočíme a pečeme do zlatova cca 8-10min.

 Co ti tahle bašta dá:

Jedna porce obsahuje - 127 kalorií, 2g tuku, 23g sacharidů, 7g bílkovin, 4g vlákniny, 427 mg sodíku, 524g draslíku.

Další výhoda cuketových hranolek: Získáš 15% doporučené denní dávky draslíku.

Za inspiraci a sdílení receptu děkuji Danče Hrmové.

Přidat komentář