Zdravější forma tolik oblíbených hranolek vhodná pro všechny metabolické typy.
http://www.receptyzameriky.com/#!Zdrav-cuketov-hranolky/c12r2/1
Cuketové hranolky jsou zdravou náhradou za ty klasické. (A jsou opravdu dobré!) Obsahují jen zlomek tuků a kalorií.
Z uvedeného množství vytvoříš 4 porce zhruba za 35 min.
Co je potřeba sehnat:
- Řepkový nebo olivový olej (ideálně ve spreji)
-
½ šálku celozrnné mouky
-
½ šálku hladké mouky
-
2 lžíce kukuřičné mouky
-
1 lžička soli
-
½ lžičky čerstvého mletého pepře
-
Vaječný bílek na obalení
-
Asi tři střední cukety, které nakrájíš na větší hranolky.
A jdeme kuchtit:
Předehřej si troubu na 200°C. Plech postříkej nebo vytři olejem, použít také můžeš pečící papír.
-
Všechny mouky + sůl a pepř vysyp do velkého uzavíratelného sáčku. Cuketu vykoupej ve vaječném lehce rozšlehaném bílku. Vhoď hranolky do sáčku a teď třeseme J Pokud máš cuketu v sáčku již obalenou, vylož všechny kousky na plech.
-
Plech umísti na střed trouby – 10min. Po deseti minutách hranolky otočíme a pečeme do zlatova cca 8-10min.
Co ti tahle bašta dá:
Jedna porce obsahuje - 127 kalorií, 2g tuku, 23g sacharidů, 7g bílkovin, 4g vlákniny, 427 mg sodíku, 524g draslíku.
Další výhoda cuketových hranolek: Získáš 15% doporučené denní dávky draslíku.
Za inspiraci a sdílení receptu děkuji Danče Hrmové.
Přidat komentář