Každý  kdo miluje sladké a má nějaké zdravotní problémy už určitě slyšel o rostlince jménem  Stevia rebaudiana Bertoni.Stévie

Je to jedinný cukr, který vlastně není cukr, protože neobsahuje žádnou sacharózu, fruktózu ani jinou ózu na kterou končí všechny tyto sloučeniny, ale látky tzv. steviolglykosidy.

Získávají se z rostlin macerací ve vodě a následnou filtrací.Mají podobu bílého prášku, jež je výchozí surovinou pro další produkty (tablety nebo tekuté koncentráty).

Spoustu lidí si řekne, že než nějakou bílou chemikálii, radši budu sušit rostlinku a mám to zaručeně přírodní. Což  je jistě pravda, ale je to dobré spíše na slazení čaje nebo kávy. Těsto je lepší sladit tekutým koncetrátem nebo práškem.

 

Proč a pro koho je stévie zázrakem ?

 

 - má nulovou energetickou hodnotu, proto ji používáme v  libovolním množství při snižování nadváhy

-  nezvyšuje hladinu krevního cukru, což ocení osoby s diabetem.

- podporuje činnost slinivky a podporuje ukládání inzulinu do buněk.

- má  protiplísňové účinky - výborné pro lidi s kandidou nebo jinými plísňovými nemocemi

- je antibakteriální - dobrá prevence proti zubnímu kazu a nepoškozuje zubní sklovinu

-nemá nežádoucí účinky, narozdíl od umělých sladidel a mohou ji používat děti i těhotné ženy

-má mnohonásobnou sladivost oproti klasickému cukru. Sladí 100 až 450 krát více.

- je teplotně stálá do 280°C - můžeme péct, zavařovat i sladit horké nápoje

 Produkty Stévie

Nemusíme se bát toho,  že jíme sladké a jsme proto zakyselení, záněty se nám v těle hemží a vše se  nám špatně hojí, protože se Stevií toto neplatí. Naopak! 

Stevie má pro naše tělo pouze pozitivní dopady.

 

 

 

 

Vše zakoupíte v e-shopu.

Přidat komentář